سرپرست شرکت توسعه صنایع بهشهر در مجمع عمومی عادی این شرکت گفت: پیش بینی می شود انشاء الله حدود ۲,۷۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته، حدود ۲,۵۰۰ میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی دارائی ها، حدود ۳,۲۸۰ میلیارد ریال از مطالبات حال شده، در حدود ۱,۵۰۰ میلیارد ریال از محل آورده نقدی و حدوداً به میزان ۱,۲۰۰ میلیارد ریال از محل صرف سهام و سلب حق تقدم، در شرکت های تابعه، افزایش سرمایه انجام پذیرد.
به گزارش بیدنا، حسین معین زاد، سرپرست شرکت توسعه صنایع بهشهر در مجمع عمومی اظهار کرد: امیدواریم با پشتوانه و هماهنگی همه سهامداران راه سال ۱۴۰۱ را که راه دشواری نیز هست با موفقیت به پایان برسانیم. ترکیب سهامداران توسعه صنایع بهشهر به صورت ۴۸ درصد مجموعه گروه توسعه ملی و بانک ملی، ۱۴ درصد مجموعه صندوق بازنشستگی، ۸.۶ درصد سرمایه گذاری ملی ایران، ۸ درصد مجموعه سرمایه گذاری غدیر و الباقی سایر سهامداران حقیقی و حقوقی میباشند.
وی افزود: ترکیب پرتفوی شرکت بر اساس بهای تمام شده به صورت ۶۹ درصد پورتفوی بورسی، ۴ درصد فرابورسی و ۲۷ درصد غیربورسی است. سرمایه ثبتی شرکت در سال ۱۴۰۰ از ۸,۲۵۰ به ۱۵,۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
معین زاد درباره اقدامات عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۰ ادامه داد: توسعه اقتصاد کشاورزی، طرح زنجیره تأمین مواد اولیه در صنعت شوینده و غذایی، افزایش سرمایه شرکت اصلی از ۸,۲۵۰ به ۱۵,۰۰۰ میلیارد ریال، تحقق افزایش سرمایه در شرکتهای تابعه، تقویت صندوق بازارگردانی و تبدیل آن به صندوق Multi-NAV، ایجاد تنوع محصولات شوینده و بهداشتی، تولید گلیسیرین با درصد خلوص ۹۹.۵ درصد، طراحی واحد فرکشنیشن و هیدروژناسیون، همینطور خط جدید سولفوناسیون، بهره برداری از سامانه اطلاعات مدیریتی، گام برداشتن در مسیر دانش بنیان شدن شرکتها و … از جمله طرحهای عملیاتی شرکت بوده است.
سرپرست شرکت توسعه صنایع بهشهر با اشاره به مشکلات شرکت در سال گذشته بیان کرد: عمدهترین چالشهای شرکت شامل حذف ارز ترجیحی، افزایش بهای نهادههای تولید و انرژی مانند برق و گاز، بوده است. وی گفت: دستوری بودن قیمت گذاری محصولات، چالشهای نقدینگی ناشی از رشد قابل توجه سرمایه در گردش مورد نیاز و هزینههای تامین مالی، فرسودگی ماشین آلات، افزایش بهای تمام شده ناشی از افزایش سطح عمومی قیمتها، عدم امکان برنامه ریزی بلندمدت به دلیل عدم ثبات در سیاستهای کلان دولت ها، مشکلات ناشی از پروندههای حقوقی سنواتی، رکود بورس، کاهش قدرت خرید و تغییر فرهنگ مردم در شرایط پساکرونا از دیگر چالشهای اساسی گروه بوده است.
وی درخصوص عملکرد مالی شرکت توسعه صنایع بهشهر بیان کرد: هر چند در سالی که گذشت، به دلیل شرایط نامساعد بازار سرمایه، سود فروش سرمایه گذاریهای شرکت اصلی با کاهش ۳۲ درصدی نسبت به سال قبل همراه بود، لیکن این کاهش از طریق رشد ۲۸ درصدی درآمد حاصل از سرمایه گذاریها جبران شد به نحوی که سود خالص شرکت در سطح ۷,۱۴۱ میلیارد ریال محقق گردید که نسبت به سال قبل رشد یک درصدی را نیز به همراه داشت.
معین زاد درباره عملکرد تلفیقی گروه نیز اعلام کرد درآمدهای عملیاتی گروه از ۶۳ به ۹۴ هزار میلیارد ریال افزایش یافته که رشد ۴۷ درصدی را نشان میدهد سهم از سود شرکتهای وابسته نیز رشد حدود ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد که عمدتا مربوط به بهبود عملکرد بانک اقتصاد نوین میباشد. سود خالص تلفیقی، در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ رشد ۳۹ درصدی و سود عملیاتی رشد ۳۲ درصدی را نشان میدهد.
سرپرست شرکت توسعه صنایع بهشهر ادامه داد: در بحث برنامه ریزی تغییر و تحول مبتنی بر توسعه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان، مزیت رقابتی را بر اساس زنجیره ارزش و زنجیره تامین، جهش تولید، انتقال تکنولوژی، مدیریت دانش بنیان، مدیریت برندینگ و تحقیق و توسعه در ۲۷ شرکت را در دستور کار داریم. در نهایت کارآفرینی، افزایش اشتغال، افزایش ثروت عمومی و رفاه اجتماعی مدنظر برنامه طرح تحول است که از دو سال پیش در صدر برنامههای گروه میباشد.
وی افزود: در بحث اصلاح ساختار مالی به منظور تأمین سرمایه گردش مورد نیاز شرکتهای زیرمجموعه، کاهش هزینههای مالی، افزایش ظرفیت اعتباری برای اخذ تسهیلات در دستور کار قرار دارد. در سال ۱۴۰۰، به میزان ۹,۹۵۵ میلیارد ریال از محل سود انباشته در شرکتهای شوینده، بهپاک، گلتاش، مارگارین و پاکسان، قند نیشابور، ساینا و… هدف گذاری شده بود که ۱۱,۵۲۵ میلیارد ریال محقق شد. برای تجدید ارزیابی داراییها به میزان ۲۷,۷۹۶ میلیارد ریال پیش بینی شده بود که در قند نیشابور، ترابری بهپخش و آلی شیمی و … ۲۸,۵۶۰ میلیارد ریال محقق شد. از محل مطالبات حال شده در شرکتهای بسته بندی، ترابری وآلی شیمی، به میزان ۴۶۵ میلیارد ریال پیش بینی شده بود که ۲۱۵ میلیارد ریال آن محقق گردید. همچنین از آورده نقدی در شرکتهای مدیریت شوینده، مارگارین، بهپاک، پاکسان، گلتاش، ساینا و .. نیز به میزان ۹,۸۸۶ میلیارد ریال پیش بینی شده بود که توانستیم ۹۸۳ میلیارد ریال آن را محقق نمائیم.
معین زاد همچنین توضیح داد: در دو سال اخیر در تمامی شرکتهای مؤثر تابعه، مدیریت برندینگ را هدف گذاری نمودیم. کلیه شرکتهای ما مرحله آماده سازی و خلق برند را پشت سر گذاشتند. شرکتهای پاکسان، ساینا، گلتاش و مارگارین ارتباطات برندینگ را پیاده سازی کردند و برای حوزه پسابرند دستور کارهای اکید برای شرکتها صادر شده و مورد پیگیری قرار میگیرد.
سرپرست شرکت توسعه صنایع بهشهر اولویتهای شرکت را شامل امنیت در فضای سایبری، بروز رسانی نرم افزارها و سخت افزارها، اجرای صورتهای مالی برخط، گزارشهای مالی یکسان و … دانستند و اعلام داشتند. توانستیم با یک الگوریتم از پیش اصلاح شده بحث مدیریت ریسک را در مجموعه شرکتها پایه ریزی کنیم و در توسعه صنایع بهشهر به بهره برداری برسانیم. امیدواریم به پشتوانه همه سهامداران راه سال ۱۴۰۱ را که راه دشواری هم هست، با موفقیت طی نمائیم.
در سال ۱۴۰۱ چه گروههای سرمایه گذاری را جزو گروههای پیشرو پیش بینی میکنید؟
در گروه توسعه صنایع بهشهر در سال آینده انتظار رشد خوبی در صنعت غذایی و شوینده داریم. البته این به مولفههای بسیاری بستگی دارد، ولی به امید خدا میتوان با عزم و توان موجود، به آن دست پیدا کرد.
برنامههای توسعهای “وبشهر” در سال آتی چیست؟
به حول و قوه الهی، و با تلاش همکارانمان در شرکت توسعه صنایع بهشهر، خواهیم کوشید تا با ۱) برنامه ریزی و مدیریت منابع و افزایش سرمایه، ۲) برقراری روابط شفاف در بین شرکتها و مدیریت زنجیره تأمین، ۳) استفاده حداکثری از ظرفیتهای گروه، هم افزایی و تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش، ۴) بهبود کیفیت محصولات از نظر تولید و بسته بندی، ۵) هوشمندسازی فروش، توسعه نوآوری تولید و تنوع بخشی به آن، بر مبنای فناوریهای نوین دانش بنیان، و ۶) برنامه ریزی افزایش ظرفیت و رفع موانع تولید، در راستای ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت برای سهامداران گام برداریم.
در ارتباط با طرحهای توسعهای زیرمجموعههای شرکت توسعه صنایع بهشهر در سال مالی ۱۴۰۰ توضیحی بفرمائید.
ما در شرکتهای تابعه خود، “توسعه اقتصاد کشاورزی” را در جهت کاهش هزینههای تولید در نظر گرفتیم. همچنین طرح زنجیره تأمین مواد اولیه در صنعت شوینده و غذایی، افزایش سرمایه شرکت اصلی از ۸,۲۵۰ به ۱۵,۰۰۰ میلیارد ریال، تحقق افزایش سرمایه در شرکتهای تابعه، تقویت صندوق بازارگردانی و تبدیل آن به صندوق Multi-NAV، ایجاد تنوع محصولات شوینده و بهداشتی، تولید گلیسیرین با درصد خلوص ۹۹.۵ درصد، طراحی واحد فرکشنیشن و هیدروژناسیون، همینطور خط جدید سولفوناسیون، بهره برداری از سامانه اطلاعات مدیریتی، و گام برداشتن در مسیر دانش بنیان شدن شرکتها و … از جمله طرحهای عملیاتی شرکت بوده است.
شرکت هر سال مالی افزایش سرمایه داشته، آیا در سال ۱۴۰۱ برنامهای برای افزایش سرمایه دارید؟
در شرکتهای تابعه، بله انشاءلله؛ پیش بینی میشود حدود ۲,۷۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته، حدود ۲,۵۰۰ میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی دارائی ها، حدود ۳,۲۸۰ میلیارد ریال از مطالبات حال شده، در حدود ۱,۵۰۰ میلیارد ریال از محل آورده نقد و حدوداً به میزان ۱,۲۰۰ میلیارد ریال از محل صرف سهام و سلب حق تقدم، در شرکتهای تابعه، افزایش سرمایه انجام پذیرد.